Téma TOK 2017: Vztah k sobě, k druhým, k Bohu

04.04.2017 11:47

V týdnu od 21. do 28. května v Hradci Králové proběhne již čtvrtý ročník Týdne otevřených kostelů (TOK).

Formou koncertů, přednášek, projekcí, divadelních představení a interaktivních programů chceme představit křesťanství, a jeho hlavní osobnost, Ježíše Krista, co nejširšímu spektru lidí a také ukázat co nejširší rozsah křesťanských aktivit a pomoci tím odbourat zažité předsudky.

P. Ladislav Heryán a sr. Angelika Pintířová na Týdnu otevřených kostelů

Hlavními osobnostmi letošního ročníku jsou salesián, biblista, kytarista a tak řečený kněz undergroundu P. Ladislav Heryán, který se také věnuje problémovým dětem a sr. Angelika Pintířová, boromejka, zdravotní sestra a učitelka, která pracuje na detoxu a mimo jiné pečovala o bývalého prezidenta Václava Havla v posledních okamžicích jeho života.

Vztahy, ať už k sobě, k druhým lidem nebo k Bohu jsou tématem skloňovaným ve všech možných pádech. Letošním tématem Týdne otevřených kostelů jsou proto právě vztahy, jak je chápe křesťanství.

Promluva Ladislava Heryána o vztahu k Bohu, čtvrteční interaktivní večer na téma Vztahy lásky a přednáška psychoterapeutů Nikoly Pechalové a Milana Novotného o tom, jak člověk často působí navenek jinak než jaký je uvnitř, jsou kostrou letošního tematického týdne. Doplňuje ho řada hudebních a divadelních představení, výstav a neformálních setkání.

Pořadatelem TOK je skupina křesťanů z Hradce Králové pod záštitou Biskupství Královéhradeckého a Města Hradec Králové ve spolupráci s Církví československou husitskou a Církví českobratrskou evangelickou. Zakladatelem projektu je P. Jan Linhart. Akce je určená široké veřejnosti z Hradce Králové a okolí.