Miss babička aneb večer o životě jinak

14.05.2018 14:26

V týdnu od 21. do 27. května v Hradci Králové proběhne již pátý ročník Týdne otevřených kostelů (TOK). Letos v květnu je pro návštěvníky připraven festival, koncerty, poezie, taneční dramatizace, divadlo, interaktivní večer, besedy i sport. Letošním tématem Týdne otevřených kostelů je proto právě život, jak ho chápe křesťanství. Právě o tom bude pondělní večer na téma „Kolik stojí jeden život“. O čem bude?

„Doufáme, že většina lidí si uvědomuje, že život je vzácná věc a že je chránit a zajímat se o ty slabší je správné. Ale jak na to? Co když nemám peníze nebo povahu kreativce, abych se aktivně angažoval? Že jeden člověk nic nezmůže? To není pravda a o tom bude i tento večer,“ říká Petra Kolčavová, organizátorka.

Návštěvníci se ale nemusí bát žádné agitace, mohou se naopak těšit na krásnou hudbu, poezii a drama a na příběhy tří žen, které navzdory dramatickým životním okolnostem dokázaly najít cestu zpátky do života. Jednou z nich je paní Julie Suchá, která zvítězila v soutěži Miss babička v roce 2017.