Tisková zpráva 2016

12.05.2016 14:19
Kostely stále promlouvají….

Filozof Jan Sokol, duchovní Vojtěch Kodet a operní zpěvák Richard Novák
na Týdnu otevřených kostelů

V týdnu od 22. do 28. května v Hradci Králové proběhne již třetí ročník projektu Týden otevřených kostelů (TOK). Formou koncertů, workshopů, přednášek a divadelních představení chce křesťanství současnému člověku nabídnout svou krásu a jedinečnou atmosféru sakrálních prostor, ale také dědictví svých myšlenek.

Letošní ročník přijedou podpořit významné osobnosti. Návštěvníci se mohou těšit na Prof. Jana Sokola, herce Víťu Marčíka, P. Vojtěcha Kodeta nebo operního pěvce a držitele ceny Thálie za celoživotní mistrovství Richarda Nováka.

Člověk a jeho důstojnost, odkaz Bible současnosti i krása ticha – témata TOK 2016

Člověk a jeho důstojnost je stěžejní téma, které letošní ročník Týdne otevřených kostelů přináší, a to zejména v pátečním programu. V podobném duchu se ponese pondělní představení Víti Marčíka a také se rozvine ve středeční přednášce o uzdravování zraněné duše, jež je citlivým problémem současnosti. Čtvrteční koláž bude ve znamení Bible a jejího významu pro život člověka 21. století. Na závěr, v sobotu, budeme objevovat krásu v tichu a umění modlitby.

Pořadatelem TOK je skupina křesťanů z Hradce Králové pod záštitou Biskupství Královéhradeckého a Města Hradec Králové. Vedoucím projektu je P. Jan Linhart. Akce je určená široké veřejnosti z Hradce Králové a okolí.